Data inloopochtenden najaar 2017

De datums van de inloopochtenden in 2017 zijn bekend. Hier volgen ze:

Inloopochtenden 2017

15 september 2017
13 oktober 2017
10 november 2017
15 december 2017

Altijd op een vrijdag. Altijd van 9.00-12.00. Altijd bij Stichting Groenewold (Begijnengang 17, tegenover de Openbare Bibliotheek Venlo).

Welkom

Welkom op de website van de Cliëntenraad van de sociale dienst van de gemeente Venlo.

U vindt hier alle informatie over uitkeringen en andere financiële mogelijkheden van de gemeente Venlo en over de Cliëntenraad zelf, die een onafhankelijke rol heeft tussen de uitkeringsinstantie en de uitkeringsgerechtigde.

Wij doen er alles aan deze site actueel en juist te houden en ervoor te zorgen dat de informatie gebruikersvriendelijk en toegankelijk is. Komt u toch iets tegen dat niet correct of verouderd is of heeft u voorstellen voor verbetering, stuur dan een reactie naar clientenraadvenlo@gmail.com.

Disclaimer

Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.
Echter, Cliëntenraad Sociale dienst Venlo is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie.

Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Inkomenskaart

Stichting Bindkracht heeft een inkomenskaart gemaakt, een overzicht van regelingen waar u recht op kunt hebben als u weinig inkomen heeft. Deze kunt u hier downloaden van de website van Bindkracht. Bekijk hier de versie van de SP. Wij hebben deze op onze website opgenomen onder Minimaregelingen.

Data inloopochtenden 2017

De datums van de inloopochtenden in 2017 zijn bekend. Hier volgen ze:

Inloopochtenden 2017

13 januari 2017
10 februari 2017
10 maart 2017
07 april 2017
12 mei 2017
09 juni 2017
15 september 2017
13 oktober 2017
10 november 2017
15 december 2017

Altijd op een vrijdag. Altijd van 9.00-12.00. Altijd bij Stichting Groenewold (Begijnengang 17, tegenover de Openbare Bibliotheek Venlo).

 

Strenger toezicht op foute incassobureaus

In de categorie: goed dat klachten serieus worden genomen, het volgende nieuws van de NOS: soms gaan incassobureaus over de schreef. Er zijn incassobureaus die consumenten onder druk zetten door te dreigen met maatregelen die zij niet mogen nemen, zoals het inhouden van loon.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaan strenger toezien op foute incassobureaus. Iets waar gedupeerden wellicht gebruik van kunnen maken: op de website Consuwijzer wordt een checklist gezet waarmee mensen kunnen controleren of het incassobureau zich aan de regels houdt. En er staan voorbeeldbrieven die de klanten naar een fout incassobureau kunnen sturen. Meer informatie: http://nos.nl/artikel/2143145-strenger-toezicht-op-foute-incassobureaus.html

Op zoek naar ideeën voor zorgverzekering

De Cliëntenraad is op zoek naar informatie over hoe de collectieve zorgverzekering beter zou kunnen.

Welke vergoedingen moeten er zeker in? Wat mag hij kosten? Enz.

Collectieve zorgverzekering voor minima in Venlo

De Cliëntenraad Sociale Dienst Venlo behartigt de belangen van mensen met een bijstandsuitkering in de gemeente Venlo. De cliëntenraad adviseert de gemeente hoe zij haar dienstverlening kan verbeteren.

De gemeente Venlo kent al jaren een collectieve zorgverzekering voor minima: een zeer uitgebreide zorgverzekering waarin alle mogelijke zorgkosten verzekerd zijn. Er is voor deze uitgebreide verzekering gekozen omdat zorgkosten niet meer door de bijzondere bijstand vergoed mogen worden. De deelname aan deze verzekering is echter erg laag.

De Cliëntenraad Sociale dienst Venlo is nu door de gemeente gevraagd om mee te denken over een nieuwe collectieve zorgverzekering die in januari 2017 moet ingaan. Ook deze zorgverzekering is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Venlo met een laag inkomen.

Zo’n collectieve zorgverzekering moet goed aansluiten bij de behoeften van de gebruikers. De cliëntenraad is daarom op zoek naar informatie hoe deze verzekering beter zou kunnen.

Welke vergoedingen moeten er zeker in? Wat mag hij kosten? Enz.

Heeft u daar ideeën over?

Stuur ons dan een mail naar: clientenraadvenlo@gmail.com.

De cliëntenraad hoort ze graag!

Bijgevoegd de printversie van de vragenlijst over het bovenstaande verhaal:  vragenlijst collectieve zorgverzekering