SP maakt minimaregelingen bekender

De SP is gestart met een flyeractie om minimaregelingen bekender te maken. Op hun website lezen we: “Elk jaar blijft er geld liggen bestemd voor financiële ondersteuning voor mensen met een laag inkomen. Er maken dus te weinig mensen gebruik van deze regelingen. Om de bestaande mogelijkheden voor minima extra onder de aandacht te brengen is de SP gestart met een actie waarbij actief flyers worden rond gebracht waarop aandacht wordt gevraagd voor de vele diverse inkomensondersteunende regelingen.”

Meer informatie: https://venlo.sp.nl/nieuws/2020/07/sp-start-flyeractie-voor-minimaregelingen

Welkom

Welkom op de website van de Cliëntenraad van de sociale dienst van de gemeente Venlo.

U vindt hier informatie over uitkeringen en andere financiële mogelijkheden van de gemeente Venlo en over de Cliëntenraad zelf, die een onafhankelijke rol heeft tussen de uitkeringsinstantie en de uitkeringsgerechtigde.

Wij doen er alles aan deze site actueel en juist te houden en ervoor te zorgen dat de informatie gebruikersvriendelijk en toegankelijk is. Komt u toch iets tegen dat niet correct of verouderd is of heeft u voorstellen voor verbetering, stuur dan een reactie naar clientenraadvenlo@gmail.com.

Tips voor omgaan met financiële onzekerheid

In deze tijd zijn er veel mensen die kampen met financiële onzekerheid. Van verschillende kanten worden er tips beschikbaar gesteld om grip te houden op je financiële situatie. We noemen er twee.

Het Nibud heeft veel praktische tips en hulpmiddelen om grip te houden verzameld in een special: de online Geldwijzer Corona. De Geldwijzer Corona biedt een stappenplan, een voorbeeldbrief, en alle informatie over financiële hulpregelingen op een rij. Link: https://www.nibud.nl/special/geldwijzer-corona/

Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP. Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Nu ook in Venlo. Link: https://www.startpuntgeldzaken.nl/venlo

Disclaimer

Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.
Echter, Cliëntenraad Sociale dienst Venlo is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie.

Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Jaarverslag 2019

Het jaarverslag is een toelichting waarin de Cliëntenraad (CR) vertelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd binnen de CR. Wij willen graag laten weten aan de buitenwereld (de achterban, ambtenaren en andere stakeholders) wat er het afgelopen jaar is bereikt en waar het komend jaar de focus ligt.

Download hier Jaarverslag Cliëntenraad 2019

Inloopmiddag 26 februari 2020

26 februari 2020 houdt onze Cliëntenraad weer inloopmiddag. Heeft u een vraag over uw uitkering in het kader van de Participatiewet, wij bieden een luisterend oor.

We werken aan het verder bekend maken van deze inloopmiddag. Zo zijn we bijvoorbeeld van plan een nieuwsbrief uit te brengen. U kunt zich hiervoor inschrijven op deze pagina.

Onze inloopmiddag is in het FNV Gebouw, Koninginneplein 2, van 13.30-15.30 uur. Kom gerust langs met uw vragen.

Inloopmiddag 5 februari 2020

Komende woensdag 5 februari 2020 is er weer Inloopmiddag. Hebt u een vraag over uw (bijstands)uitkering, stel hem aan onze vrijwilligers. We zitten in het FNV-Gebouw (Koninginneplein 2) tegenover het NS-station van Venlo. Van 13.30 tot 15.30 uur.

Wij helpen ook mee als u een StadspasVenlo wil aanvragen.

Wat is de Stadspas Venlo?

Regeling Stadspas Venlo is vanaf 1 januari 2020 in de plaats gekomen van de oude Geld-Terug-Regeling. Lees er meer over op onze website. Klik daarvoor hier.

De eerste Stadspas Venlo is 8 januari 2020 officieel uitgereikt. In een kleine ceremonie overhandigde Wethouder Alexander Vervoort de nieuwe pas op basisschool Mikado aan een ouder. Lees hier het verslag op Omroep Venlo.

Op de Inloopmiddag hoor je hoe het zit

Mag ik werk weigeren, omdat de plaats waar ik werk heb gevonden niet mijn woonplaats is?

Antwoord: U zoekt niet alleen naar werk in uw eigen woonplaats, maar ook in uw regio of nog verder weg. Vindt u werk of wordt u werk aangeboden, dan neemt u dit aan.

Heeft u ook een vraag over uw uitkering? Loop eens binnen op onze komende inloopmiddag 29 januari 2020.