Dialoogsessie Armoede

De gemeente doet onderzoek naar armoede, en is op zoek naar verhalen van mensen. Verschillende dialoogsessies worden gehouden. Bijvoorbeeld 3 november een met volwassenen.

Meer informatie in deze pdf-documenten:

“Hoe ga ik mijn rekeningen betalen?”

Praat je mee?

Wat als je graag mee wilt doen met de buurt bbq maar je thuis blijft omdat je geen eten mee kan brengen. Je post van een instantie ontvangt maar je laat de brief liggen, want je begrijpt toch niet wat ‘ze’ van je willen? Hierdoor kom je niet opdagen op een belangrijke afspraak voor het behoud van je uitkering. Je ziek wordt en diep in de problemen raakt omdat je als ZZP’er geen arbeidsongeschiktheidsverzekering kon veroorloven? Als je ziek bent, hard werkt voor weinig geld of moeite hebt met begrijpend lezen is de kans dat je in de armoede raakt erg groot.

Inhoud dialoogsessies

In de dialoogsessie volwassenen gaan we in op factoren die leiden tot langdurige armoede. We zullen in dialoog met elkaar ontdekken op welke levensdomeinen volwassenen uitdagingen ervaren en wat er voor nodig is om deze weg te nemen. Welke talenten en kansen er zijn en hoe deze beter benut kunnen worden.

Programma

Thema: volwassenen

Sessie 1: 3 november 9:00-13:00 uur. De Haandert. (Haandertstraat 6-8, 5932 CN Tegelen)

Sessie 2: 21 november 13:00-17:00 uur. De Witte Kerk (Agnes Huijnstraat 3, 5914 PE Venlo)

Praat je mee?

Meld je aan via geldzorgen@venlo.nl