Rode Kruis Boodschappenkaart

Heeft u al gehoord van de Rode Kruis Boodschappenkaart? Wij van de Cliëntenraad zijn op onderzoek uit geweest en ontdekten: dit is een initiatief dat mensen helpt met een kleine portemonnee. Preciezer: kinderen van minima. U kent het misschien beter onder de naam “Programma Schoolmaaltijden”.

Bekijk hier een filmpje voor meer informatie: https://schoolmaaltijden.nl/boodschappenkaart/

Dit filmpje vertelt ons: Elke dag genoeg groente fruit vlees en melkproducten eten is belangrijk voor kinderen en jongeren. Maar dat kost veel geld. Misschien is er thuis niet altijd genoeg geld. Het programma Schoolmaaltijden kan dan helpen. Als de school van uw kind meedoet met dit programma zijn er mogelijkheden.

De school van uw kind werkt dan samen met Rode Kruis om ouders een boodschappenkaart te kunnen geven. Dat is een betaalkaart
waar geld op komt te staan waarmee u extra eten en drinken voor uw kind of kinderen kunt kopen. Twee keer per maand wordt er geld op de kaart gezet.

U kunt uw kind alleen aanmelden als de middelbare school of basisschool van uw kind meedoet met het programma Schoolmaaltijden.

Meer informatie: https://schoolmaaltijden.nl/ouders-boodschappenkaarten/