Open Inloop 22 mei 2024

Woensdag 22 mei 2024 staan we weer voor u klaar voor alle vragen over uw uitkering.

Elke woensdag van 13:30 tot 15:30 uur bent u van harte welkom op ons oude adres: Begijnengang 17 bij stichting ’t Groenewold (tegenover de bibliotheek).

Wij verheugen ons op uw komst!

Bezoek aan Circulair Ambachtscentrum

Circulair Ambachtscentrum bord en voordeur

Een afvaardiging van onze Cliëntenraad had het plan opgevat om een kijkje te nemen bij het Circulair Ambachtscentrum in Venlo. Vrijdag 3 mei was het zover. De voorzitter van deze organisatie gaf ons een rondleiding. Interessant om te horen wat door dit centrum wordt bijgedragen aan interessant vrijwilligerswerk, reparatie, CO2-besparing en recyling. Kijk voor meer informatie op hun website: https://www.ambachtscentrumvenlo.nl/

Nieuwe brochure Kindpakket

Gemeente Venlo vindt dat elk kind moet mee kunnen doen aan leuke en belangrijke dingen. Er bestaan regelingen waardoor mensen een extra bijdrage kunnen krijgen voor sport, cultuur, activiteiten op school of de verblijfsvergunning of eigen ID-kaart voor uw kind. Deze regelingen zijn bij elkaar gezet onder de noemer “Kindpakket”.

Download hier de geactualiseerde brochure over het Kindpakket (april 2024).

Uitnodiging Kom op de Soep

Bindkracht Venlo, Incluzio Sociale Basis, en enkele andere organisaties nodigen senioren van Venlo-Centrum uit:

Vindt u het leuk om op zondagmiddag andere bewoners uit Venlo-Centrum te ontmoeten? Onder het genot van een gratis kopje soep, kan dat. Van harte welkom!

WAAR: Stadsherberg Ald Weishoes, Knibbelzaaltje, Grote Kerkstraat 31

WANNEER:

21 april 2024

5 mei,

2, 16, 30 juni

14, 28 juli

11, 25 augustus 2024

Soep is gratis, voor koffie / thee wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Disclaimer

Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.
Echter, Cliëntenraad Sociale dienst Venlo is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie.

Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Deel je ervaringen met ons

Wij hebben jullie hulp nodig. Onze cliëntenraad wil in kaart brengen wat speelt bij onze achterban. Maak je gebruik van een uitkering in het kader van de Participatiewet, dan zijn wij benieuwd naar jouw verhaal!

Deel je ervaringen, door deze op te schrijven en als mail te versturen naar clientenraadvenlo@gmail.com (Schrijf geen persoonlijke informatie op zoals je naam, adres of cliëntnummer). Daarmee krijgen wij een beter beeld van de werkelijkheid waar jij mee te maken hebt, en kunnen wij als cliëntenraad onze (belangenbehartigende) taak beter uitvoeren.

Je verhaal is alleen zichtbaar voor de leden van de cliëntenraad en verder geheel anoniem en wordt dus ook niet gedeeld met de Gemeente Venlo.

Heb je bijvoorbeeld om hulp gevraagd omdat je schulden hebt, bijzondere bijstand aangevraagd, je wilt werken maar het lukt door omstandigheden niet of vind je de brieven van de gemeente te ingewikkeld? Wij zijn geïnteresseerd, zowel in negatieve als positieve ervaringen.

Doe mee en vertel ons jouw verhaal!