Open Inloop 29 maart 2023

Woensdag 29 maart 2023 staan we weer voor u klaar voor alle vragen over uw uitkering!

Elke woensdag van 13:30 tot 15:30 uur bent u van harte welkom op ons oude adres: Begijnengang 17 bij stichting ’t Groenewold (tegenover bibliotheek).

Wij verheugen ons op uw komst!

Aanvraag voor Tijdelijk Noodfonds Energie mogelijk

Gisteren is het Tijdelijk Noodfonds Energie gelanceerd. Het is een fonds dat bedoeld is om steun te bieden aan kwetsbare huishoudens. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023.

Je kunt eerst een online check uitvoeren waar je je gegevens in kunt vullen zoals inkomen en gezinssituatie. Voor een globale indruk: het zal gaan om huishoudens met een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dan is het bruto-inkomen per maand lager dan € 2.980 (alleenstaand) of € 3.794 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.

De link naar de website waar de check gedaan kan worden: https://www.noodfondsenergie.nl/

Meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/02/07/tijdelijk-noodfonds-energie-biedt-steun-aan-kwetsbare-huishoudens

Kwijtscheldingsregels lokale belastingen verruimd

Iedereen in Venlo betaalt de lokale belastingen: OZB, rioolheffing, afvalstoffenheffing en hondenbelasting. Behalve wie kan aantonen die belastingen echt niet te kunnen betalen. Die kan om kwijtschelding vragen. De gemeenteraad van Venlo heeft recent in een wijzigingsvoorstel besloten de maximaal toegestane ruimte voor kwijtschelding te benutten die de wet al geeft.

Lees hier meer in Dagblad De Limburger: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20230127_92751028 (let op, paywall)

En hier bij PvdA Venlo die het wijzigingsvoorstel deed: https://venlo.pvda.nl/nieuws/arzu-ozalp-regelt-verruiming-kwijtschelding-gemeentebelasting/

Disclaimer

Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.
Echter, Cliëntenraad Sociale dienst Venlo is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie.

Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Geldkrant uitgebracht

Op www.bindkrachtvenlo.nl lazen we dat Gemeente Venlo, het Nibud en enkele andere organisaties gezamenlijk een Geldkrant hebben uitgebracht. Het gaat om een tweede editie. Net als de vorige editie is het een krant vol informatie over hoe mensen die financieel in de knel komen, geholpen kunnen worden. Download de pdf-versie hier: