Vacature Lid Cliëntenraad Sociale dienst Venlo

Vacature: download hier de pdf.

Lid Cliëntenraad Sociale dienst Venlo

U bent cliënt / uitkeringsgerechtigde van de gemeente Venlo, afdeling Sociaal domein en u wilt opkomen voor de belangen van de uitkeringsgerechtigden. De Cliëntenraad Sociale dienst is op zoek naar nieuwe leden en wij nodigen u uit om lid te worden.

Wat doet de Cliëntenraad Sociale dienst?

De Cliëntenraad geeft, gevraagd en ongevraagd, advies aan Team Werk en Inkomen over onderwerpen die met de uitvoering van de Participatiewet te maken hebben. Via de Adviesraad Sociaal Domein adviseert de cliëntenraad hierover -en ook over het beleid armoede en schuldhulpverlening- gevraagd en ongevraagd aan het College van Burgemeester en Wethouders. Hiermee kan de Cliëntenraad invloed uitoefenen op de kwaliteit van dienstverlening en op de uitvoering van de Participatiewet, het armoedebeleid, schuldhulpverlening en het sociaal domein.

De Cliëntenraad is nu op zoek naar nieuwe leden. Het lidmaatschap is vrijwilligerswerk.

Wij vragen van u:

 • U voelt zich verbonden met cliënten / uitkeringsgerechtigden.
 • U kunt werken in teamverband.
 • U wilt enkele dagdelen per maand investeren.
 • U bent in het bezit van of heeft toegang tot een PC met e-mailadres.

Wij bieden:

 • De mogelijkheid u in te zetten voor de verbetering van de situatie van uitkeringsgerechtigden.
 • De mogelijkheid werkervaring op te doen en eventueel cursussen te volgen.
 • U ontvangt vergoedingen voor deelname en voor gemaakte onkosten. De vergoedingen hebben geen gevolgen voor de uitkering.

Wat gaat u doen:

 • U neemt actief deel aan de maandelijkse vergadering van de Cliëntenraad.
 • U neemt actief deel aan (een van) de werkgroepen binnen de Cliëntenraad.
 • U neemt deel aan activiteiten, zoals inloopochtenden en contacten met de achterban, ten behoeve van de uitkeringsgerechtigden.
 • U werkt mee aan het uitbrengen van adviezen.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met de heer Henk van den Heuvel, voorzitter Cliëntenraad Sociale dienst Venlo. Telefoonnummer: 06 – 57541331 E-mailadres: clientenraadvenlo@gmail.com

Wilt u reageren?

Stuur dan uw reactie met motivatie en een kort cv per e-mail naar: Henk van den Heuvel, voorzitter Cliëntenraad Sociale dienst Venlo. E-mailadres: clientenraadvenlo@gmail.com

U kunt reageren t/m donderdag 14 december 2023.

Kijk voor meer informatie over de Cliëntenraad op onze website www.clientenraadvenlo.nl

Open Inloop 6 december 2023

Woensdag 6 december 2023 staan we weer voor u klaar voor alle vragen over uw uitkering.

Elke woensdag van 13:30 tot 15:30 uur bent u van harte welkom op ons oude adres: Begijnengang 17 bij stichting ’t Groenewold (tegenover de bibliotheek).

Wij verheugen ons op uw komst!

Doorstart buurtbus Venlo Noord, Oost en Centrum

Berichtje van Buurtbus Venlo dat ook voor onze achterban van belang is:

Doorstart buurtbus Venlo Noord, Oost en Centrum

Bestuur en vrijwilligers van Wensauto De Bekkerie hebben besloten om (in eerste instantie voor een proefperiode van 3 maanden) vanaf dinsdag 3 oktober te starten met een buurtbus in Noord, Oost en Centrum van Venlo.

De Bekkerie neemt de route over van Buurtbus Noord, die ruim een jaar geleden is gestopt.

De buurtbus vergroot de zelfstandigheid van mensen en mogelijkheden om sociale contacten te onderhouden, wat weer bijdraagt aan de gezondheid van mensen.

Het is belangrijk dat mensen eenvoudig vervoer kunnen regelen. Eind van dit jaar laat Wensauto de Bekkerie weten of zij het rijgebied definitief uitbreiden. De proefperiode is succesvol als ze kunnen aantonen dat er voldoende inwoners uit Noord, Oost en Centrum gebruik maken van de buurtbus.

De wensauto van de Bekkerie rijdt:

 • Op maandag van 13.00 uur tot 18.00 uur.
 • Op dinsdag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Inwoners worden van deur tot deur vervoerd naar bijvoorbeeld:

 • VieCuri
 • huisarts
 • fysio
 • open inloop
 • supermarkt
 • bijeenkomsten voor ouderen
 • familiebezoek.

Het rijgebied is Venlo Noord, Oost en Centrum ook Blerick, Hout-Blerick, Boekend, VenloZuid en Tegelen.

Reserveren

Om een rit te kunnen gebruiken raden we inwoners aan op tijd een reservering te doen.

Dit kan telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.00 uur, met telefoonnummer 077- 2050048. ANWB AutoMaatje

Buiten deze vervoersgebieden en rijtijden, kunnen inwoners minimaal 48 uur van tevoren bellen voor een reservering bij ANWB AutoMaatje, op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur op telefoonnummer 077-205 41 28.

Deel je ervaringen met ons

Wij hebben jullie hulp nodig. Onze cliëntenraad wil in kaart brengen wat speelt bij onze achterban. Maak je gebruik van een uitkering in het kader van de Participatiewet, dan zijn wij benieuwd naar jouw verhaal!

Deel je ervaringen, door deze op te schrijven en als mail te versturen naar clientenraadvenlo@gmail.com (Schrijf geen persoonlijke informatie op zoals je naam, adres of cliëntnummer). Daarmee krijgen wij een beter beeld van de werkelijkheid waar jij mee te maken hebt, en kunnen wij als cliëntenraad onze (belangenbehartigende) taak beter uitvoeren.

Je verhaal is alleen zichtbaar voor de leden van de cliëntenraad en verder geheel anoniem en wordt dus ook niet gedeeld met de Gemeente Venlo.

Heb je bijvoorbeeld om hulp gevraagd omdat je schulden hebt, bijzondere bijstand aangevraagd, je wilt werken maar het lukt door omstandigheden niet of vind je de brieven van de gemeente te ingewikkeld? Wij zijn geïnteresseerd, zowel in negatieve als positieve ervaringen.

Doe mee en vertel ons jouw verhaal!

Inkomenskaart 2023

Op de website van Bindkracht Venlo is een vernieuwde Inkomenskaart te vinden. Deze inkomenskaart geeft een overzicht van landelijke en lokale inkomensondersteunende regelingen. Per regeling staan de voorwaarden globaal genoemd. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Bedragen gelden per 1-1-2023 en kunnen in de loop van het jaar veranderen. Klik op onderstaande link om de kaart te kunnen zien en te printen.

Inkomenskaart Venlo 2023

Disclaimer

Deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.
Echter, Cliëntenraad Sociale dienst Venlo is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie.

Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

Uitnodiging Kom op de Soep

Bindkracht Venlo, Incluzio Sociale Basis, en enkele andere organisaties nodigen senioren van Venlo-Centrum uit:

Vindt u het leuk om op zondagmiddag andere bewoners uit Venlo-Centrum te ontmoeten? Onder het genot van een gratis kopje soep, kan dat. Van harte welkom!

WAAR: Stadsherberg Ald Weishoes, Knibbelzaaltje, Grote Kerkstraat 31

WANNEER: 7 mei, 21 mei, 4 juni, 18 juni, 2 juli, 16 juli, 30 juli, 13 augustus, 27 augustus 2023.

TIJD: 12:00-13:30 uur

Soep is gratis, voor koffie / thee wordt een kleine bijdrage gevraagd.